nikaia24.gr
Δ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Ανυπότακτος Κορυδαλλός: Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ» εκπέμπει SOS

367751358 743536481149820 786382430719112726 N 960x640
Κοινοποίηση

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό και ξεκάθαρο τρόπο πως για τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διαρκής αποστέρηση των βασικών υπηρεσιών και παροχών στο τομέα της Δημόσιας Υγείας αποτελεί στρατηγική επιδίωξη και μονόδρομος για να μπορεί να υλοποιεί το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της.

Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1952 και εξυπηρετεί στη πραγματικότητα όλη την περιφέρεια της Β’ Πειραιά και πάνω από 300,000 κατοίκους μετά την παύση λειτουργίας του Λοιμωδών, βρίσκεται κυριολεκτικά στο φάσμα της πλήρους διάλυσης και αντιμετωπίζει μια πρωτότυπη συνθήκη επιβίωσης. Όπως περιγράφουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς, η απουσία σταθερού και μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι βασικές ελλείψεις σε σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και η αναστολή λειτουργίας τακτικών ιατρείων έχουν οδηγήσει το σύνολο των εργαζόμενων του νοσοκομείου σε όλες τις ειδικότητες (είτε ιατρικές και νοσηλευτικές είτε σε υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας και φύλαξης) σε οριακή κατάσταση.

Ως Ανυπότακτος Κορυδαλλός έχουμε εκφράσει εξ’ αρχής την άποψη ότι το μεγαλύτερο Δημόσιο Νοσοκομείο της Περιφέρειας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Η δημόσια, καθολική και άνευ κριτηρίων πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας είναι μια παρακαταθήκη που δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους και της διαρκώς εντεινόμενης ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικοποίησης των δημόσιων παροχών. Απαιτείται η συγκρότηση ενός αγωνιστικού κοινωνικού μετώπου θα προασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και θα παλέψει για αύξηση της χρηματοδότησης, μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπκού, πλήρη υλικοτεχνική θωράκιση του νοσοκομείου μας. Κάθε πολίτης του Κορυδαλλού που δε θέλει να γίνει βορά στα χέρια του κάθε ιδιώτη που αυξάνει με ραγδαίο τρόπο τα κόμιστρα για πρόσβαση σε ιδιωτικά διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα πρέπει να ορθώσει το ανάστημα του και να σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ένας αγώνας που δεν είναι ούτε ατομικός, ούτε συντεχνιακός αλλά άρρηκτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες της κοινωνίας και της πόλης μας για δημόσια και ασφαλή περίθαλψη.

-Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμες στο Δήμο και την Δημοτική Αρχή να πάρουν καθαρή και κρυστάλλινη θέση στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και να λάβουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο από κοινού πρωτοβουλίες για την ασφαλή και αξιοπρεπή λειτουργία του Νοσοκομείου.

– Καλούμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσει το Σωματείο Εργαζομένων και οι Γενικές Συνελεύσεις Γιατρών και Εργαζομένων στηρίζοντας τα επιμέρους αιτήματα τους.

-Την Παρασκευή 10/11 συμμετέχουμε και καλούμε τους δημότες του Κορυδαλλού στην μεγάλη συγκέντρωση που καλεί το Σωματείο στις 12:00 στην Πύλη του Νοσοκομείου και σε πορεία στην 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου (Θηβών 198-Ρέντης).

Η ανακοίνωση του Ανυπότακτου Κορυδαλλού

https://www.facebook.com/anypotaktos.korydallos/posts/pfbid0ZifiFGcqa1wdEyDwTX9W8E8cC9RwiHdHQjMoQStJ3TSP3j8bUS3fdD7GFw7eSpdxl

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου

https://seknda.blogspot.com/2023/11/1200-1500-1011-1200-2-1411-1300.html?fbclid=IwAR1sefBN1_0j25_hc-o7H0cjPsP7tlYqDm62Bi2uytMxPRP4M52wNHHvlwQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιταλία: Η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας που προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ στην Εμίλια Ρομάνια

Το Big Brother στην Αθήνα παραμονεύει και μοιράζει πρόστιμα

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε Νίκαια, Πειραιά, Κερατσίνι