nikaia24.gr
Δ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις των τμημάτων της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

Afisa Rentis Iounios 2022
Κοινοποίηση

Έκθεση ζωγραφικών έργων, χοροκίνηση, χοροί λάτιν, μουσικά σύνολα και ροκ συναυλία από τους εκπαιδευόμενους στα τμήματα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκαιας-Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ) περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 8 το απόγευμα στο προαύλιο του.


Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη (Κύπρου 9, Αγ.Ι. Ρέντης) με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Με το πέρας της εκπαιδευτικής περιόδου 2021-2022, οι συμμετέχοντες στα τμήματα άθλησης και πολιτισμού της ΔΗΚΕΝΙΡ θα παρουσιάσουν στον ανοικτό χώρο του ανακαινισμένου Κέντρου Πολιτισμού μέρος των εργασιών τους και της ενασχόλησής τους με τις δραστηριότητες που προσφέρονται σε μία κοινή δράση με τίτλο “Όταν η μουσική συναντά τη ζωγραφική και τον χορό, ο Πολιτισμός ανθίζει.”

Πιο συγκεκριμένα :
• Τα τμήματα του Εργαστηρίου παιδικής ζωγραφικής, σε ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια θα παρουσιάσουν επιλεγμένα και ομαδοποιημένα έργα των μαθητών και μαθητριών, τα οποία δημιούργησαν υπό την επίβλεψη της υπευθύνου, Γιόλας Αθανασίου, όπως ζωγραφιές, κατασκευές, μικρά γλυπτά μουσικά όργανα κατασκευασμένα με ανακυκλώσιμα υλικά, τρισδιάστατα κολάζ, κά.
• Η “Ορχήστρα των Ανέμων” θα παρουσιάσει μουσικά κομμάτια από όλον το κόσμο με μουσικά όργανα Orff, ξυλόφωνο-μεταλλόφωνο-κρουστά-τύμπανα και μουσική με το σώμα και την φωνή, με υπεύθυνη Ενορχήστρωσης και διδασκαλίας κομματιών τη Βιβή Ρουμιάν.
• Το παιδικό τμήμα χορού λάτιν θα χορέψει μάμπο, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Άννας Βασιλειάδου, ενώ ένα ζευγάρι ενηλίκων εκπαιδευομένων θα κάνει επίδειξη αργεντίνικου τάνγκο.
• Τα τμήματα της χοροκίνησης, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Άννας Κούτρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης -gym for all- και στη συνέχεια θα συνοδεύσουν με τις χορογραφίες τους το κιθαριστικό σύνολο, καθώς και το ροκ πρόγραμμα που θα ολοκληρώσει την εκδήλωση.

Από το Μουσικό Εργαστήρι του Αγ.Ι.Ρέντη θα παρουσιαστούν :
• πιανιστικά ντουέτα με παιδιά από 4 έως 12 ετών, με μουσικές σε σύγχρονο ρεπερτόριο, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου Ιφιγένειας Καμπύλη,
• το κιθαριστικό σύνολο Rentis Guitar ensemble, με τους δασκάλους κιθάρας Βασίλη Μαστοράκη και Ηλία Διαμαντάκη, που θα συνοδεύσουν τους μαθητές τους
• τραγούδια των Χατζηδάκι και Θεοδωράκη από μαθητές και μαθήτριες της Αρετής Τοπουζίδη
• ροκ μελωδίες από μαθητές και μαθήτριες του Γιάννη Θεοδώρου, από το Εργαστήριο μοντέρνας μουσικής του Ωδείου δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να αντιληφθούν τη δυναμική του κόσμου και τη ροή σε μία ζωντανή συναυλία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν αναλάβει οι Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα από
τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΝΙΡ, Άννα Λιανοπούλου- Μητροπούλου σε όλους τους εκπαιδευόμενους για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού στον Ρέντη.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.) είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Παιδείας, της Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, καθώς και του Περιβάλλοντος με απώτερο στόχο την πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου.

portnet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τα ερωτικά μηνύματα που αντάλλαζε με την Καρολάιν μέχρι και λίγες ώρες πριν από την δολοφονία

Καταιγίδες στην Αττική και προβλήματα στους δρόμους – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στα έργα του Βιολογικού Καθαρισμού της Νίκαιας Κ. Αγοραστός και Θ. Νασιακόπουλος