nikaia24.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας: Στο κόκκινο σήμερα η Αττική – Περιστατικά θερμοπληξίας στο Λεκανοπέδιο

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/eurokinissi)
Κοινοποίηση

 Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρεια Αττικής λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 5). Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έχουν καταγραφεί εννέα περιστατικα θερμοπληξίας μέχρι τις 15:00 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου έχουν καταγραφεί συνολικά 73 θερμοπληξίες.

Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, σε συνεργασία και με την ΕΥΔΑΠ, από τις πρωινές ώρες 17 οχήματα( 4χ4 με δυνατότητα άμεσης επέμβασης πυρόσβεσης) πραγματοποιούν περιπολίες στα πάρκα και στα άλση που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας- Πάρκο Τρίτση, Πεδίον του Άρεως-Λόφος Φινοπούλου και Αττικό Άλσος, αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ειδικότερα σε συνεργασία με τους Δήμους, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) αλλά και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), οχήματα βρίσκονται στα εξής σημεία: Άλσος Χαϊδαρίου, Λυκόβρυση, Άλσος Συγγρού-Μαρούσι, Πεντέλη, Υμηττός, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Διονύσου, Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Παλλήνης, Δήμος Ραφήνας, Λαύριο, Λεωφόρος Χασιάς-Πάρνηθα.

Επίσης σε συνεργασία της Περιφέρειας με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή, πραγματοποιούνται περιπολίες από τον κυνηγετικό σύλλογο Κορωπίου στη θέση Σέσι Κορωπίου, από τον κυνηγετικό σύλλογο Λαυριου σε όλο το Λαύριο , ενώ επικουρούν τις περιπολίες στο Άλσος Τρίτση, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αττικό Άλσος (Συνοικία Παπανδρέου ). Τέλος γίνονται περιπολίες στις περιοχές που κάηκαν από τους κυνηγετικούς συλλόγους Μεγάρων , Ελευσίνας και Ασπρόπυργου.

Επισημαίνεται πως πολίτες και Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται ή να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής καλώντας τον αριθμό 2144084666.

Ο κ. Πατούλης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη, μετέβη σήμερα στο Πάρκο Τρίτση όπου επιθεώρησε τα οχήματα που περιπολούν, επισημαίνοντας πως σήμερα λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας, είναι κρίσιμο να εντατικοποιηθούν όλες οι ενέργειες πρόληψης, ενώ κάλεσε τους Δήμους να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Συστάσεις προς τους πολίτες για τον περιορισμό κινδύνου πυρκαγιάς και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

  • Για κανένα λόγο δεν ανάβουμε φωτιά σε οποιοδήποτε περιβάλλοντα χώρο
  • Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και παραμένουμε σε σκιασμένους και δροσερούς-κλιματιζόμενους χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά.
  • Οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού ( βρέφη, παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπερήλικες, έγκυες, παχύσαρκοι κ.λ.π.) να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρός τους εφόσον εμφανίσουν σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Νίκαιας: Ποιόν θα στηρίξει Λιντζέρη ή Τούντα ο Διαμαντίδης;

Εγκέφαλος: Τι του συμβαίνει όσο μεγαλώνετε; Πώς θα τον προστατέψετε

Διακοπή ρεύματος: Τι ώρα θα μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές σε Αθήνα, Νίκαια και Αίγινα