nikaia24.gr
Δ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ιωακειμίδης -που θέλει να γίνει και περιφερειάρχης- δεν έκανε ως δήμαρχος ούτε ένα αντιπλημμυρικό στη Νίκαια, καταγγέλλει ο Λιντζέρης

αρχείο λήψης
Κοινοποίηση

Σφοδρή επίθεση στον απερχόμενο δήμαρχο Νικαίας-Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Λιντζέρης, υποψήφιος δήμαρχος.
Ο κ. Λιντζέρης καταγγέλλει τον κ. Ιωακειμίδη ότι επί των ημερών του , στη Νίκαια δεν ολοκληρώθηκε κανένα αντιπλημμυρικό έργο ούτε μετά το 2008 στο Ρέντη.
” Τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά που ουσιαστικά έχουν χαρακτήρα υπερτοπικού έργου «σέρνονται» – προκηρύσσονται – ξεκινούν υποτίθεται αλλά εντέλει ακυρώνονται για να προκηρυχθούν εκ νέου” σημειώνει , κατηγορώντας τη δημοτική αρχή Ιωακειμίδη ότι ” παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις, αφήνοντας ουσιαστικά τους δημότες μας στο έλεος των στοιχείων της φύση”/
Επίσης ότι ” ουδεμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από τη Δημοτική αρχή για επικαιροποίηση διευθέτησης για τον Κηφισό όπου συμβάλει μεγάλος αριθμός ρεμάτων, τα οποία στις κατοικημένες περιοχές, κατά καιρούς έχουν μπαζωθεί και οι βασικοί κλάδοι τους έχουν διευθετηθεί, με κλειστές ανεπαρκείς διατομές για τις σημερινές συνθήκες. Σημειώνεται πως η διευθέτηση του ποταμού Κηφισού άρχισε από 45ετίας και ολοκληρώθηκε τμηματικά το 2007 και τα τελευταία έργα εκβολής έγιναν την 10ετία του ’80″
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λιντζέρη, έχει ως εξής:
“Η βιβλική καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο και στο Πήλιο, ανέσυρε στη μνήμη των κατοίκων του Δήμου μας οδυνηρά βιώματα από τις πολύνεκρες πλημμύρες του 1977. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».
Εν όψει των επικείμενων εκλογών στους ΟΤΑ και ως υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, επισημαίνω τα εξής:
Η περιοχή της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη λόγω χαμηλού υψομέτρου σε σχέση με τη θάλασσα και μορφολογίας του εδάφους σε σχέση με τους όμορους Δήμους, χρήζει αντιπλημμυρικής προστασίας.
Σύμφωνα δε με όλες τις υπάρχουσες μελέτες υπάρχει πολύ υψηλή πλημμυρική διακινδύνευση στην Κατάντη {τμήμα μεταξύ Πλατάνων (Κατάντη) και Ηφαίστου (Ανάντη)}, στην Πέτρου Ράλλη, στην ευρύτερη περιοχή του Κηφισού και στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας και του Ρέντη.
Στον Δήμο Νίκαιας Ρέντη ΟΥΔΕΝ αντιπλημμυρικό έργο υποδομής δεν έχει ολοκληρωθεί από το 2008!
Τρία μεγάλα αντιπλημμυρικά που ουσιαστικά έχουν χαρακτήρα υπερτοπικού έργου «σέρνονται» – προκηρύσσονται – ξεκινούν υποτίθεται αλλά εντέλει ακυρώνονται για να προκηρυχθούν εκ νέου, ακολουθώντας τις εναλλαγές της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας και τη δημοτική αρχή να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις, αφήνοντας ουσιαστικά τους δημότες μας στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Τελικά, παραμονές εκλογών πάλι, η απερχόμενη δημοτική αρχή και η Περιφέρεια, «πρόβαλλαν» την εκκίνηση ενός αντιπλημμυρικού έργου με τους πολίτες… στο ίδιο έργο θεατές.
Σύμφωνα με την 15/2021 (ΑΔΑ: ΨΙ7ΤΩΚΑ-473) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη έχει εγκρίνει το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ». Ωστόσο, ουδεμία μέριμνα, ουδεμία δράση, ουδεμία προετοιμασία δεν έχουν γίνει από τον Δήμο στα πλαίσια των κατευθυντηρίων γραμμών του σχεδίου «Δάρδανος 1 και 2» του Υπ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Ουδεμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί από τη Δημοτική αρχή για επικαιροποίηση διευθέτησης για τον Κηφισό όπου συμβάλει μεγάλος αριθμός ρεμάτων, τα οποία στις κατοικημένες περιοχές, κατά καιρούς έχουν μπαζωθεί και οι βασικοί κλάδοι τους έχουν διευθετηθεί, με κλειστές ανεπαρκείς διατομές για τις σημερινές συνθήκες. Σημειώνεται πως η διευθέτηση του ποταμού Κηφισού άρχισε από 45ετίας και ολοκληρώθηκε τμηματικά το 2007 και τα τελευταία έργα εκβολής έγιναν την 10ετία του ’80!
Εφόσον ο λαός της Νίκαιας και του Ρέντη μας επιλέξει, θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει εν συνόλω τα θέματα των φυσικών φαινομένων & πολιτικής προστασίας, εξασφαλίζοντας για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές ένα ασφαλές περιβάλλον στον Δήμο μας, τον τόπο όπου ζούμε και αγαπούμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στην Άλλη Πλευρά της Ιστορίας: Ομαδική έκθεση στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη στην Ύδρα

Συστάσεις για λειτουργία ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών λόγω καύσωνα

Εκλογές 2023: Βήμα-βήμα η διαδικασία για τη νέα κυβέρνηση – Η εντολή και η ψήφος εμπιστοσύνης