nikaia24.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Dentist Pass: Να γίνει μόνιμη παροχή στα παιδιά, ζητούν οι Οδοντίατροι

Dentistpass 768x432 1
Κοινοποίηση

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την υποστήριξη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ξεκίνησε η παροχή του προληπτικού πακέτου στοματικής φροντίδας. Στόχος για την οδοντιατρική κοινότητα είναι, χάρη στο πρόγραμμα, χιλιάδες παιδιά να οδηγηθούν στον οδοντίατρο για φθορίωση και καθαρισμό

Ως ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την πρόληψη της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού, και μάλιστα στην πιο ευάλωτη ηλικιακή φάση των 6 έως 12 χρόνων, αναγνωρίζουν οι Έλληνες οδοντίατροι την παροχή της δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας από το υπουργείο Υγείας.

Σημειωτέον ότι το dentist pass προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεμελιώνοντας ένα νέο πεδίο στην πρόληψη. Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω του gov.gr (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή στα Κ.Ε.Π και να κλείσουν ραντεβού με τον Οδοντίατρό τους.

Ειδικότερα το Dentist Pass περιλαμβάνει: έλεγχο της στοματικής κοιλότητας, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.
Χορηγείται σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) το οποίο διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού. Η Ψηφιακή Κάρτα θα ισχύει για 6 μήνες από την ενεργοποίησή της και το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται στα 40 ευρώ για κάθε παιδί.

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. To dentist pass αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και γίνεται πράξη με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την υποστήριξη χιλιάδων Οδοντιάτρων σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι η μονιμοποίησή του, με  κονδύλια πέραν του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όλες τις ελληνικές οικογένειες σε αυτή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι, εξαιτίας της πανδημίας, η στοματική υγεία των νέων παιδιών είναι παραμελημένη. Ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση, η ψηφιακή κάρτα dentist pass να είναι το πρώτο βήμα για την κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού, τουλάχιστον στον ευαίσθητο τομέα της πρόληψης καθώς η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γενική υγεία και την ποιότητα ζωής και η φροντίδα της αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και υποχρέωση της πολιτείας» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Κήττας υπογράμμισε τα εξής: «Η οδοντιατρική προληπτική φροντίδα οφείλει να ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία. Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Οδοντίατρο από πολύ νωρίς, το παιδί αφομοιώνει τρόπους και συνήθειες διατήρησης της στοματικής υγείας και υιοθετεί την έννοια της πρόληψης σε όλη τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του. Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στον Οδοντίατρο που επιθυμούν τους επόμενους μήνες. Ορισμένα από αυτά, ίσως και για πρώτη φορά στα πλαίσια του παρεχόμενου πακέτου, θα εξεταστούν, θα λάβουν οδηγίες στοματικής υγιεινής, θα υποβληθούν σε ανώδυνη φθορίωση και καθαρισμό των δοντιών τους. Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και την υποστήριξη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, αλλά και προσφοράς των χιλιάδων Οδοντιάτρων της χώρας μας, υποδεχόμαστε για πρώτη φορά ένα προληπτικό πακέτο οδοντιατρικής φροντίδας, το «Dentist pass». Ξεκάθαρος στόχος για την οδοντιατρική κοινότητα, είναι το προσφερόμενο προληπτικό πρόγραμμα Dentist pass, έστω και με την μορφή voucher, να στεφθεί με επιτυχία οδηγώντας χιλιάδες παιδιά στον Οδοντίατρο».

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκστρατεία κοινωνικής αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, από τον Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Το πιο εντυπωσιακό σκηνικό στήνει ο Νίκος Βέρτης στο Κατράκειο

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις έως και 24% στα βασικά προϊόντα